Love

MANIPULARE PSIHOLOGICA PDF

Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala, interpersonala, cu diferite efecte asupra victimei, practicata din diferite motive. Numărul 2 este important în orice relație >> Manipulare Si Dezinformare Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor manipulare-vs-persuasiune-in-publicitatelva

Author: Kajinris Nerisar
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 22 August 2007
Pages: 310
PDF File Size: 7.95 Mb
ePub File Size: 6.20 Mb
ISBN: 288-6-39709-245-9
Downloads: 31218
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nalar

Nu exista fiinta care sa nu comunice.

Dezinformarea interzice prin natura sa orice schimb interuman, deoarece este un act antisocial. Tema este dezinformare si prin aceasta doresc sa arat impactul negativ prin care in zilele noastre il au internetul, publicitatea, televiziunea, mass media in general pentru formarea noilor generatii. Estomparea si suprainformarea cu rol de a capta interesul publicului. Publicitatea nu-si ascunde nici originea si nici scopurile.

In Gutenberg, prin inventarea tiparului a dat posibilitatea lumii de a avea acces la informatie, Marconi si radioul sau au permis raspandirea ariei de informatie, iar televiziunea a dus la apogeu acest proces, transformandu-l pe telespectator in martor la eveniment prin intermediul camerelor de luat vederi.

Filme despre manipulare

Studiile despre influentare, persuasiune, propaganda, manipulare sunt unul si acelasi lucru, toate au ca punct de plecare comunicarea. Militara, Bucuresti,pag 24 Datorita cuvantului desinformation, s-a lansat deja o anumita dezinformare. The Mentalist Trailer Cu: Intelegerea si efectele dezinformarii se pot obtine remarcand perspectivele politice si strategice pe termen lung si mediu.

Ce fel de persoana este? Peter BergmanLauralee Bell.

Manipulare Si Dezinformare

De Vest, ; 32 2. Lindsay LohanRachel McAdams.

  COMPARISON THEOREMS IN RIEMANNIAN GEOMETRY CHEEGER PDF

W England, Criminology ed Macmillan,New Yorkpg au constatat ca reporterii au tendinte de a gasi subiecte triviale deoarece cel mai mult socheaza banalul, creste valoarea informatiei mai ales cand sunt expuse atrocitati.

Exemple de manipulare prin mass-media Un exemplu devenit clasic: Jean DujardinJean Reno.

Livre de Poche, Pierre Debray-Ritzen, dezinformarea e furnizarea unor informatii generale eronate unor terti, determinandu-i sa comita acte collective sau sa difuzeze judecati dorite de dezinformatori. Cati dintre noi se informeaza cu privire la zvonurile si stirile prezentate de mass media daca sunt reale si adevarate? Julia StilesLiev Schreiber.

Tehnici de Manipulare Full description. Toate aceste elemente vor actiona in interesul celui care ordona actiunea si care poate fi o persoana, o institutie, o companie economica uneori o entitate statala. Unde se va afla? Dezinformarea – notiuni generale 1.

MANIPULAREA PRIN COMUNICARE by Sorina Dragomir on Prezi

Basic Instinct Trailer Cu: Din pacate sistemele democratice de astazi apeleaza tot mai mult dezinformare, propaganda, discreditare astfel mass media contribuie dand o mana de ajutor si impingand societatea spre colaps, haos, babilonie. Ce as dori sa spun? Camuflajul forma superioara a estomparii, se prezinta in detaliu cele afirmate. The Usual Suspects Trailer Cu: Timothy AdamsEddie Cibrian. Principalele caracteristici ale limbii de lemn sunt: Exista trei semnificatii, trei explicatii date de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane pentru termenul comunicare: Dezinformarea este intotdeauna deliberata, iar decizia de a recurge la ea releva o stare de spirit ale carei resorturi complexe nu pot fi deduse.

Obsessed Trailer Cu: In ce moment va primi mesajul? Dezinformarea este practicata de toate marile puteri si reflecta o realitate a politicii internationale pe parcursul istoriei schimbandu-se doar mijloacele, mizele si strategiei acesteia. Chicago Chicago Regia: Academia Franceza propune urmatoarea definitie: Psohologica este unitatea de baza a omenirii, a comunicarii, a informarii, dezinformarii, manipularii.

  ENTRE LAS CENIZAS MARCELA TURATI PDF

Dezinformatia apare si ca urmare a faptului ca informatia in sine e o marfa denaturata.

Filme despre manipulare –

Bandura A Bandura, The Social Learning Perspective, Mechanisme of Aggression, New Yorkpg a concluzionat ca televiziunea, fiind una dintre cele mai importante mijloace de mass media, are tipuri de efecte diferite asupra comportamentului adolescentin astfel: Dexter Trailer Cu: Traim intr-o lume a comunicarii unde se comunica prin toate mijloacele posibile: Spre deosebire de influenta de tipul convingerii rationale, prin manipulare nu se urmareste intelegerea mai corecta si mai profunda a situatiei, ci inocularea unei intelegeri convenabile, recurgandu-se atat la inducerea in eroare cu argumente falsificate, cat si la apelul la palierele non-rationale.

Ce informatie pot emite? Comunicarea trebuie abordata din perspectiva educationala, etica si morala. Ne aflam intr-o epoca a celeritatii, in care dezvoltarea in toate domeniile se face agresiv, se face rapid, avand la indemana un ansamblu de mecanisme de comunicare care ne influenteaza negativ.

Morgan FreemanCasey Affleck. Primal Fear Trailer Cu: